KÖTT


Rovalds gård säljer köttlådor med både lamm och tack-kött. 

Generellt slaktar vi två gånger per år, hösten och våren.

Slakten görs i Visby på Gotlands slakteri och styckningen sker i Stånga via Lammboden.

För beställning av lådor, kontakt oss, hur du kontaktar oss finns under Kontakt

Lammens bete

Våra lamms  främsta uppgift är att genom sitt betande vårda våra marker på ett naturligt sätt. Lammen växer upp med att beta våra klassiskt gotländska marker som är perfekta betesmarker för Gotlandslamm. För att ge variation i betet så flyttar lammen regelbundet mellan våra marker som ligger i tät anslutning med gården. Markerna är fulla med naturliga örter som lammen älskar. Det är dessa örter som så småningom ger köttet dess karaktäristiska gotländska smak.

Lamm som mumsar på murgröna, Gotlands landskapsväxt.


På bete i skogen i "Hagen".

Tackorna på bete i "Roklausu".


Flytt ut på nytt bete.


Man kan skönja små profiler av lamm borta i dimman.

Vintertid finns alltid möjlighet att komma in ladugårdens skydd.